Home » Veegmachine of rolbezem of rolveger?

Veegmachine vs rolveger of rolbezem

Veegmachine is een verzamelnaam voor alle mogelijke aangedreven vegers. 

Onkruidmachine: 

Dit kan zijn een onkruidmachine zoals de Texas Pro Weed 710 waarvan de haren haast horizontaal staan, ongeveer zoals bij een bosmaaier, welke ideaal is voor het snel volledig onkruidvrij maken van de bestrating. Doordat de haren vrij plat staan, snijden deze het onkruid gemakkelijk door. De borstel van deze machines is meestal volledig staal, of een combinatie van staal met dikke nylon draden. Het voordeel aan deze machines is dat deze in 1 beweging het terrein altijd onkruidvrij krijgt, al staat het vuil een meter hoog. Nadeel is dat er geen opvangbak aan gekoppeld kan worden. 

Rolbezem of rolveger:

Een rolbezem of rolveger zoals de Lansto 2-5 en de Lansto 10-17, bestaat uit een borstelrol welke tegen de looprichting in, het liefst met een behoorlijke snelheid, het vuil voor zich uit veegt (het zwaardere veegwerk voor buiten). De rol kan uit verschillende materialen en hardheden bestaan, maar doorgaans is het (extra hard) nylon omdat de stalen haren snel afbreken bij dit systeem. Het voordeel van een rolbezem is dat deze uit te voeren is met een opvangbak waardoor het veegsel gelijk opgeruimd wordt. Het nadeel aan deze machines is dat er regelmatig geveegd moet worden (iedere 3-4 weken) om het onkruid en mos de baas te blijven.

Veegzuigmachine:

Een veegzuigmachine zoals de eureka Kobra is speciaal ontwikkeld voor stofvrij vegen (het fijne werk voor binnen). De machine bestaat meestal uit een rolbezem hoofdborstel welke omsloten is met een rubberen flap. De stof welke rond de borstel ontstaat wordt door een stofzuiger door een filter gezogen waardoor er totaal geen stof ontstaat bij het vegen. De Eureka veegmachines staat bekend om de geweldige en duurzame filters. Vaak wordt een veeg- zuigmachine uitgevoerd met een kopborstel om langs de randen te vegen. Deze kopborstel heeft echter geen stofafzuiging, en het is dus raadzaam deze zo min mogelijk te gebruiken. Een groot verschil met de rolbezems of rolvegers is dat de haren van de borstels een stuk minder hard zijn, ideaal voor gladde vloeren met stof, minder ideaal voor klinkerbestrating met voegen en zwaardere vervuiling. 

Verhuur

 U kunt bij Lansto Veegmachines BV een rolveger huren. Vraag onze medewerkers ook gerust om advies op maat over de aan te schaffen Lumag veegmachine. Wij hebben diverse modellen in ons assortiment. Onze medewerkers hebben gedegen kennis van deze machines. Vraag hen dan ook gerust om meer informatie.

Onderhoud en reparatie

Heeft u een veegmachine gekocht? Dan kunnen wij het onderhoud en een eventuele reparatie ook op locatie uitvoeren! Maak vandaag nog een afspraak of bel naar 06 -10 84 53 14 en vraag naar de mogelijkheden! Velen gingen u al voor en profiteren nog elke dag van een kwalitatieve veegmachine! Wij geven ook vrijblijvend een demonstratie op locatie wanneer u geïnteresseerd bent!

Een veegmachine kopen of huren? Neem contact op of maak een afspraak!

N

Ruime voorraad

N

Vandaag besteld, morgen in huis

N

Klantvriendelijk

Service

Wij komen gratis op locatie (aan huis / bij u op het bedrijf) een demonstratie geven met de Lansto machines. Bevalt de machine dan laten wij direct een nieuwe bij u achter. De machine wordt dus gratis en geheel gebruiksklaar (voorzien vanbrandstof en oliën) aan huis geleverd.

Iedere situatie is anders, voor persoonlijk advies en een vrijblijvende demonstratie kunt u daarom bellen met Bart van Nuland op +31610845314 of contact opnemen via het contactformulier.

Share This